Obiad palce lizać!
Obiad z kremem buraczanym i gryczanymi naleśnikami z wegańskim gulaszem
Smaczny dwudaniowy zestaw obiadowy. Porcja dla dwóch lub trzech osób.
Zupa:
Zupa krem z buraka z prażonym słonecznikiem i konopnymi paluchami mocy.
- Podgrzej zupę, posyp ją prażonymi ziarnami słonecznika i kawałkami pokruszonych paluchów.
Danie główne:
Naleśniki z mieszanki gryczanej nadziewane wegańskim gulaszem grzybowym, podane z sałatką marchewkowego spaghetti.
- Usmaż cienkie naleśniki według przepisu z mieszanki.
- Przygotuj gulasz wg instrukcji z opakowania
- Do gulaszu możesz świeżą pietruszkę lub kolendrę dla aromatu.
- Naleśniki napełnij gulaszem i zawinięte podsmaż ponownie na patelni.
- Sałatkę marchewkowe spaghetti możesz udekorować pestkami słonecznika i świeżą pietruszką.